Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Paní Jandová už nepište.Jste plná zloby

1 0
možnosti
Foto

J18i62ř52í 63T72u88r94n50e96r

12. 10. 2020 16:01

Jelikož, pane Houfku, ve svém článku zmiňujete ten můj na podobné téma, cítím určitou potřebu se ozvat, a to přestože to běžně nedělám a ve vší úctě jsem o vás a vašich článcích neměl sebemenší povědomost (tím chci říci, že proti vám absolutně nic nemám a vaše obecné názory neznám).

Trochu mě zlobí, že když už jste se rozhodl mě citovat, citujete pouze to, co se vám hodí a jak se vám to hodí. Meritem mého článku, stejně jako vašeho, je kritika těch, kteří "od pasu" viní "Babišovu firmu". Můj podiv nad tím, že nebyl dosud vytipován viník havárie je založen právě na tom, co uvádíte, že tak velké množství kyanidu nemůže vypustit jen tak někdo (teď spekuluji, málo kdo, jestli vůbec někdo jiný v regionu). Nevím, jakou máte odbornost vy, ale já jsem vzděláním biochemik, vím, že je detekce ex post složitá, ale, jak zmiňuji v článku, podezření musí vyvolávat technologie. Nevím, kde jste informaci o malém množství kyanidu v DEZe získal (žádný zdroj neuvádíte, což je samo o sobě problém), ale nepředpokládal bych, že takto velká firma, která má drahou technologii na likvidaci kyanidu, ho "nevyprodukuje dostatečné množství".

Píšete, že nejste zaujatý (tedy, že jste objektivní), těžko tomu věřit, když jako argument pro nevinnost DEZy uvádíte, kolik zaměstnává lidí, kolik tam berou, a že ještě dosud Bečvu nezamořila. To je zcela irelevantní. Navíc, jak jsem již uvedl, neuvádíte pro své podstatné závěry, žádné relevantní zdroje.

Smyslem mého článku byla kritika onoho stupidního "antibabiše" s vyjádřením určitých pochybností. Nevím, jaký jste měl záměr vy, ale já váš článek vnímám jako kritiku "antibabiše" s vyjádřením, že nejsou pochybnosti o nevině "Babišovy firmy". Ptám se: proč?

1 1
možnosti
JH

J82i69ř26í 45H32o51u39f34e35k

12. 10. 2020 17:46

Odpověď Jiřímu Turnerovi :

Díky za reakci na můj článek. Já si vaše články někdy přečtu rád a některé považuji za velmi zdařilé. Zdá se, že jsem váš předposlední blog částečně špatně pochopil a omlouvám se za to. Ale zároveň přiznávám, že váš článek a článek paní Boškové(byla to spíš taková poznámka na základě "kauzy" zveřejněné na serveru Neovlivní) mě motivoval, abych se vyjádřil k téhle nešťastné otravě Bečvy.

Ale tak už to bývá, že nějaká aktivita, občas i užitečná, vznikne na základě neznalosti, nepochopení nebo překroucení skutečnosti. Mně k tomu posloužil už perex vašeho článku, ctrl c-v :

Dvacet dní po ekologické katastrofě na Bečvě není známý viník. O čem to svědčí? Buď ho vyšetřovatelé najít neumí, nebo má jeho totožnost zůstat utajená. V takovém případě je ve hře jen jedna firma: chemičku DEZA z Agrofertu.

Zdroj: https://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=758724

Já si myslím, že i v případě jiného viníka otravy můžou být důvody, aby jeho totožnost byla utajena. A naopak si třeba myslím, že kdyby to byla Deza a vyšetřovatelé to zjistili, tak by nebyli schopni to v současné antibabišovské atmosféře utajit.

Co se týká zdrojů informací, dovoluju si v případě blogu ten luxus je většinou neuvádět, když to nepovažuji za nutné. Chápu, že to můžete považovat za chybu. Nicméně problematiku kyanidů v Deze do určité míry znám, nastudoval jsem řadu zdrojů, např. některé práce z VŠB, které se zabývají technologií likvidace kyanidů přímo v tomto podniku.

Takže vás nejdříve musím opravit. Kyanidy v Deze neprodukují ani tam nevznikají, ale přicházejí tam jako nečistota v jejich hlavní surovině černouhelném dehtu. Uváděné koncentrace jsou v desítkách ppm. Během čisticích procesů přejdou kyanidy do vodné fáze a jejich koncentrace se zvýší zhruba 10x, tedy na stovky ppm. Tato voda z čisticí technologie je nakonec vedena do biologické čistírny, kde je mnohonásobně naředěna ostatními technologickými vodami. S ohledem na snížení obsahu kyanidů je používána technologie ozonizace

0 0
možnosti
JP

K tomu, co jste o něm vyjmenoval na začátku ještě dodávám veřejně prokazatelný lhář( "nevím,komu Čapí hnízdo tehdy patřilo") a dotační podvodník-jeho podvod musí pochopit i školák. Každá z těchto mnoha věcí by v civilizované zemi stačila sama na to, aby v politice musel skončit. Za některé by byl už ve vězení. Proto je logický ten antibabiš a to , že s ním je ochoten jít málokdo do koalice.

5 3
možnosti
ZZ

Babiš byl na začátku své politické kariéry velmi naivní ( a občas se mu to stává i teď ) při rozhovorech s novináři, či debatami s politiky konkurenčních stran - a na to doplácí. Nicméně mnozí podnikatelé v celé zemi - a nejen v ČR, podnikají úplně stejně. Nicméně pokud by skutečně překročil zákon, už by jej policie měla pevně v hrsti. Státní zástupce vidí mezery v jeho obvinění, protože při soudním přelíčení - pokud by soud shledal pochybnosti, musel by přisoudit právo neprávem obviněnému.

Tak lze o Babišovi mluvit alespoň jako o obviněném, jinak by se o něm muselo mluvit jako o soudně očištěném !!!

;-D;-D;-D

3 0
možnosti
PV

P69a38v84e37l 46V81é21b84r

11. 10. 2020 19:35

Bez ohledu na to, jaký mám názor na Babiše, tak člověk jeho ekonomického vlivu nesmí být v politice, a měl by to ošetřovat zákon. Prostě si musí vybrat: Buď velká ekonomika, nebo velká politika. A žádné babišovské šméčko se zdánlivým vzdáním se vlivu ve svých podnicích.

4 2
možnosti
ZZ

Největším neštěstím naší politiky není Babiš, ale to, že se do ni ve velkém dostali neschopní státní zaměstnanci !!!

;-D;-D;-D

3 0
možnosti
Foto

"Takže Babiš poté, co spolupracoval s StB, unesl vlastního syna, okradl nás přes korunové dluhopisy, zaklekl na firmy, které chtěl ovládnout, neoprávněně pobíral(a stále pobírá) dotace,

Zdroj: https://jirihoufek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=758776";

To jsou vaše slova. Akorát jste zapomněl na dotační podvod(y). Bečvu z toho vynechám, ale i to, co jste uvedl vy a já dodala, by stačilo na odsouzení každého normálního člověka. :-)

Na odsouzení Kalouska by stačila čtvrtina.;-D

6 5
možnosti
Foto

I96v51a49n 79M70a32r24e59k

11. 10. 2020 19:13

Ten Kalousek Vám "madam" nedá spát. Tapetujete ho téměř v každém svém příspěvku.. . . . .A co tak si dát zase na chvíli pauzu, jako předevčírem?8-o

5 1
možnosti
JH

J34i21ř26í 42H98o46u75f86e54k

11. 10. 2020 17:57

Pro prozkoumání ekonomických parametrů Dezy včetně počtu zaměstnanců a vývoje průměrné mzdy doporučuji auditované účetní závěrky zveřejněné na http://www.justice.cz.

2 0
možnosti
KV

Problém je právě s tím určením "reziduí". To už není jednoduchá prokazovací analýza jako u kyanidu. Předpokladá jednak sofistikované vybavení, což věřím, že laboratoře mají, potom čas ale hlavně znalost jednotlivých technologických procesů ve firmách odkud mohl únik vzniknout. A to není práce pro jednoho člověka ale pro tým znalců. Vzorky snad byly nabrány včas ale jejich analýza prostě trvá ze mnou zmíněných důvodů nějaký čas.

1 0
možnosti
KV

Problém je právě s tím určením "reziduí". To už není jednoduchá prokazovací analýza jako u kyanidu. Předpokladá jednak sofistikované vybavení, což věřím, že laboratoře mají, potom čas ale hlavně znalost jednotlivých technologických procesů ve firmách odkud mohl únik vzniknout. A to není práce pro jednoho člověka ale pro tým znalců. Vzorky snad byly nabrány včas ale jejich analýza prostě trvá ze mnou zmíněných důvodů nějaký čas.

0 0
možnosti
Foto

Je to jasné. Babiš se za šera (a mlhy) připlížil k Bečvě, nalil do ní několik sudů s koncentrovaným roztokem kyanidu, načež se v doprovodu bodyguardů vrátil vládním speciálem z Mošnova do Prahy.

40 km mezi Valmezem a Mošnovem zvládla vládní kolona zcela bez povšimnutí místních obyvatel, neboť aktuálně spali (většinou).

5 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
8 4
možnosti
PB

P23e56t76r 36B81u24r63i74a21n

11. 10. 2020 17:20

Ono to ani s těmi 40 000kč průměrné mzdy nebude tak slavné, zde z úřadu práce:

Pro DEZA, a.s. eviduje úřad práce 2 volná pracovní místa v 2 nabídkách práce firem, 1 nabídka práce je nová, 1 nabídka je z minulého týdne. Průměrná mzda těchto volných míst se pohybuje od 25300 do 25300Kč. Celkem 46 historických nabídek je přístupných po přihlášení. Podívejte se také na přehled nabídek práce pro firmu DEZA, a.s..

https://prace.kurzy.cz/urad-prace/volna-mista/deza-as-5919-firma/

A o tom obratu 10 miliard za rok při tisíci lidech bych taky s úspěchem pochyboval.

2 3
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 12,59
  • Průměrná čtenost 763x
Člověk, který s úžasem sleduje postupné odkrývání hmotné i nehmotné podstaty toho, čemu říkame svět, život, vesmír...

Seznam rubrik